Tu stii ce alimente consumi? Ti-am pregatit in articol o lista cu cele care contribuie la slabirea articulatiilor

0

In timp, odata cu inaintarea in varsta, sistemul nostru articular se deterioreaza. Din acest motiv este important sa acordam atentie alimentelor pe care le punem in farfuria noastra. Problemele cu articulatiile pot fi punctul de plecare pentru diferite boli cronice, precum obezitatea, afectiunile cardiovasculare si diabetul.

Cu toate ca nu s-a inventat un tratament-minune inca, studiile arata ca durerile sunt alinate semnificativ prin excluderea diferitelor alimente care au potential inflamator.

In randurile de mai jos vom vorbi despre doua dintre aceste alimente:

Zahar rafinat: cu cat consumi mai putin, cu atat mai mult te vei feri de inflamatii, iar sistemul tau imunitar va fi mai puternic, protejandu-te de infectii si de boli degenerative. Durerile articulare au mai multe cauze, insa zaharul alb este raspunzator in multe dintre cazuri, datorita faptului ca favorizeaza starea inflamatorie. Il poti gasi in produsele procesate, in bomboane, prajituri, aluaturi de patiserie dar si in mezeluri sau in unele sucuri din fructe.

Prajelile: cu toate ca sunt extraordinar de gustoase, alimentele prajite, indiferent despre ce aliment este vorba, slabesc considerabil imunitatea. Studiile recente au aratat faptul ca daca renuntam la aceste alimente putem contribui la refacerea scutului natural de aparare al organismului. In timpul prepararii la temperaturi ridicate, se elibereaza o toxina. Organismul incearca sa scape de aceasta prin trimiterea de mesageri anti-inflamatori, ceea ce il slabeste pe termen lung.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Adaptare dupa sursa: realitatea.net

Potho: Shutterstock

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!