Stresul tau din timpul zilei se poate reflecta in ceea ce visezi noaptea

0

Dupa o zi stresanta, ai putea spera sa gasesti o anumita consolare cand te culci. Dar un nou studiu din Marea Britanie sugereaza ca experientele stresante din timpul zilei isi pot face loc si in visele noastre.

Descoperirea, publicata pe 30 Noiembrie in jurnalul Motivation and Emotion, a sugerat ca si in timpul somnului nu puteti scapa de seful dumneavoastra si de alte presiuni zilnice. Si daca va simtiti singuri si izolati in viata de zi cu zi, acele sentimente si emotii pot, de asemenea, sa vi se infiltreze in vise.

“Rezultatele noastre arata ca intr-adevar exista ceva la creierul nostru care retine experientele sociale foarte puternice”, a spus autorul studiului Netta Winstein, un lector senior in psihologia sociala si de mediu la Universitatea Cardiff din Marea Britanie. ”Daca viata noastra este foarte provocatoare, pare sa se arate in mod repetat si sa se intoarca la noi sub forma de vise.”

Cercetatorii au realizat doua experimente separate. In primul, au rugat 200 de studenti sa isi aminteasca cel mai frecvent vis care tinde sa reapara. Apoi, acestia au comparat visele cu ce se intampla si daca le erau indeplinite nevoile psihologice. In al doilea experiment, cercetatorii au cerut unui grup de 110 stundenti sa isi inregistreze visele timp de 3 nopti consecutive si sa raporteze orice evenimente semnificative din zilele anterioare. Acestia au descoperit ca incarcatura emotionala din vise corespundea in mod frecvent cu frustrarile si evenimentele relatate din ziua precedenta.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

 

Sursa: livescience.com

 

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!