L-au neglijat, de moarte, din cauza unui tatuaj – “Nu Resuscitati”

0

Nu se intampla des ca un sentiment exprimat printr-un tatuaj sa influenteze ingrijirea medicala primita de un pacient, dar acesta a fost cazul unui barbat din Florida care avea tatuate cuvintele “nu resuscitati” pe piept.

Omul de 70 de ani a ajuns la spital cu un nivel ridicat de alcool in sange, potrivit unui raport recent al cazului. El a avut o istorie bogata de boli cronice, boala pulmonara obstructiva cronica, diabet si batai neregulate ale inimii. Tatuajul cu “nu resuscitati” era scris cu majuscule si cuvantul “nu” era subliniat. Aceasta declaratie tatuata a fost insotita de ceea ce parea a fi semnatura omului, lucru ascuns in fotografie.

“Nu resuscitati”(DNR) este un ordin juridic, care necesita de obicei acte semnate, ceea ce impiedica medicii sa efectueze o resuscitare cardiopulmonara. Asa ca medicii au consultat un expert in etica medicinala, care i-a sfatuit pe medici sa onoreze tatuajul pacientului. Expertul a sugerat ca “este rezonabil sa credem ca tatuajul exprima o preferinta autentica”, spune raportul. Mai tarziu, medicii au aflat ca omul chiar avea un act DNR oficial de la Departamentul de Sanatate Florida.

Starea barbatului a inceput sa se deterioreze, ducand astfel la decesul lui fara sa ii fie acordata resuscitarea cardiopulmonara.

 

Sursa: livescience.com

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!