De ce sa nu-ti elimini cosurile cu unelte aleatorii

0

Un muncitor in constructii in varsta de 23 de ani a folosit o lama de prelucrare a lemnului pentru a elimina ceea ce el a numit un cos pe buza inferioara, dezvoltand astfel o infectie fungica rara, a revelat un raport recent al cazului omului. Infectia a fost probabil cauzata de alegerea sa neobisnuita de insturmente pentru a sparge cosul, a spus raportul.

Medicii spun ca probabil lama de prelucrat a transferat direct sporii unei ciuperci numite Blastomyces in pielea barbatului. Acest lucru a dus la o leziune mare, dureroasa, infectata cu sange pe pielea de sub buza inferioara a individului, potrivit raportului de caz, care a fost publicat pe 21 noiembrie in Journal of Emergency Medicine.

Ciupercile Blastomyces traiesc de obicei in sol umed si in lemn in proces de descompunere sau frunze. Oamenii se infecteaza in mod obisnuit cu Blastomyces – care provoaca o infectie numita blastomicoza – prin inhalarea sporilor fungici, decat printr-o taietura in piele. Inspirarea sporilor duce la o infectie pulmonara primara(infectia a inceput in plamani)

Infectia fungica provoaca de obicei mai intai simptome asemanatoare gripei, incluzand febra, tuse si dureri musculare. Din plamani, infectia se poate raspandi in alte organe, dintre care cea mai frecventa este pielea, unde ciuperca produce leziuni cu cruste, conform raportului. Dar, in acest caz, omul nu a simtit nici unul din simptomele mentionate mai sus, deoarece sporii au intrat in corp prin piele, nu prin plamani. Singurul simptom era zona inflamata de sub buza inferioara.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

 

Sursa: livescience.com

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!