Cauze misterioase produc daune cerebrale oficialilor Ambasadei Americane in Cuba

0

Angajatii ambasadei americane din Cuba care initial au crezut ca au fost atacati de “arma sonica” au suferit daune la materia cenusie in creier, dezvaluie scanarile. Si oficialii sunt din ce in ce mai sceptici ca arma sonica a fost cauza, a raportat Associated Press.

Primele simptome ale unui posibil “atac” au aparut in toamna anului 2016. Angajatii au auzit zgomote puternice, ciudate si au simtit o miscare fantomatica de aer langa ei, urmand sa sufere pierderi de auz si tiuituri in urechi, a raportat Washington Post.

Ulterior, cei afectati de fenomenul bizar au avut pierderi de memorie, probleme cu auzul si vederea si probleme cu echilibrul. Cercetarile cerebrale dezvaluie acum modificari ale materiei albe, care contine neuronii ce comunica intre ei. In timp ce guvernul american a acuzat initial o arma sonica misterioasa pentru atacuri, oficialii fiind acum atenti sa evite termenul. Multi experti in unde acustice au declarat ca undele sonore nu pot provoca leziunile cerebrale care au fost observate de oficialii departamentului de stat. In schimb, sunetele ar fi putut fi rezultatul, nu cauza, a ceea ce a ranit oamenii.

Medicii care au tratat cazurile misterioase de luni de zile sunt asteptati sa prezinte concluzia intr-o publicatie viitoare in Journal of the American Medical Association.

 

Sursa: livescience.com

Photo: South China Morning Post

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!