Si-a stricat ochii din cauza eclipsei solare

0

Folosind un nou tip de imagistica, medicii au putut sa priveasca in ochii unei tinere si sa vada – la nivel celular – tipul de leziuni care apar de la privirea directa a soarelui in timpul unei eclipse.

Femeia, care este in varsta de 20 de ani, si-a deteriorat ochii in timpul eclipsei totale a soarelui pe 21 august, potrivit unui raport al cazului. Aceasta a marturisit medicilor ca in timpul eclipsei, ea a privit soarele timp de 6 secunde in diferite momente ale exlipsei, fara ochelari de protectie si apoi din nou, timp de 15 pana la 20 de secunde cu o pereche de ochelari de eclipsa, potrivit raportului. De asemenea, a spus ca a vazut eclipsa cu ochii deschisi.

Dar femeia nu se afla in calea totalitatii in timpul eclipsei (in timpul totalitatii este sigur sa te uiti la soare fara protectie), iar soarele a fost acoperit doar 70% in timpul apogeului din zona in care femeia privea fenomenul. Asta inseamna ca lumina stralucitoare era inca vizibila si daunatoare pentru ochi.

Imaginile nu au aratat nici o deteriorare semnificativa a vederii la ochiul drept, dar au aratat o pata alb-galbuie in ochiul stang. Imaginile au dezvaluit, de asemenea, mai multe zone de sensibilitate scazuta si un scotom central, sau punct orb, in ochiul stang, potrivit raportului. Cercetatorii au spus in declaratie ca spera ca imaginile sa ofere o mai buna intelegere a retinopatiei solare, care in prezent nu poate fi tratata.

 

Sursa: livescience.com

 

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!