Tu ai putea sa iti recunosti degetele de la picioare cu ochii inchisi? Incearca sa faci si tu acest test

0

Recunoasterea degetelor de la picioare nu este deloc atat de simpla precum pare, dupa cum s-a demonstrat in urma unui test stiintific, relatat in numarul din septembrie al revistei Perception.

Oamenii nu apeleaza la motricitatea fina a degetelor de la picioare precum fac si in cazul celor de la maini.

Trei cercetatori veniti de a Universitatea Oxford au cerut unui numar de 20 de adulti tineri din care 13 barbati si 7 femei, cu varste curpinse intre 22 si 34 de ani, sa isi identifice degetul de la picior pe care si l-au atins in momentul in care aveau ochii inchisi. Se pare ca numai degetul mare si cel mic au fost identificate in proportie de 94%.

Al doilea, al treilea si al patrulea deget erau recunoscute in proportie de numai 57%, 60% si 79%. Rezultatele au devenit chiar mai slabe atunci cand au fost atinse degetele piciorului stang al unui dreptaci ori invers.

Se pare ca, cercetatorii ne informeaza asupra faptului ca aceasta incapacitate a creierului de a recunoaste proprii stimului s-ar explica prin faptul ca degetele picioarelor sunt mai putin folosite decat cele de la maini.

Ca si rezultat, creierul nostru percepe degetele de la picioare mai degraba in bloc decat separat.

Nela Cicmil, doctor al departamentului de fiziologie, anatomie si genetica al Universitatii mentionate mai sus, spune ca acest studiu demonstreaza faptul ca sistemul nervos isi poate modifica organizarea in functie de lucrurile invatate, contribuind astfel la o mai buna intelegere a mecanismelor cerebrale care duc la erori simple ale reprezentarilor corpului.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Adaptare dupa sursa: realitatea.net

Photo: in.pinterest.com

Loading...
Copy
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!