Salata boeuf pentru masa de Craciun si Revelion – Cum se face

Salata de boeuf, una dintre cele mai putin calorice preparate, este nelipsita de pe masa romanilor de sarbatori, gospodinele folosind mai multe retete pentru a prepara salata de boeuf.

Salata boeuf, preparata de gospodine cu ocazia meselor festive, este un produs nelipsit de pe masa romanilor. Numele de salata de boeuf provine din limba franceza, cuvantul „boeuf” inseamnand „vita”. Romanii au insa mai multe retete pentru a prepara salata de boeuf, cu vita, cu pui sau chiar si fara carne, de aceea va prezentam 10 retete de salata de boeuf. Salata de boeuf se poate prepara cu maioneza cu ou sau fara maioneza, cu diferite combinatii de carne si legume. Salata boeuf poate fi servita ca aperitiv sau ca si garnitura pentru fripturi. Foarte important la reteta de salata de boeuf este ca maioneza, daca o folositi, sa lege ingredientele, nu sa le acopere.

Ingrediente:

400 grame carne de vita
300 grame mazare fiarta
12 cartofi
3 morcovi
o albitura
o telina mica
castraveti murati si gogosari in otet
sare
piper
o lingura de mustar
maioneza dupa gust

Mod de preparare:

Cartofii se pun intr-un vas la fiert, intregi, in timp ce morcovul, albitura, telina si carnea se taie bucati si se adauga ulterior. Se toarna apa pana la jumatatea vasului, urmand sa se mai completeze pe parcursul fierberii. Cand legumele si carnea au fiert se scot si se lasa la racit. Se taie marunt si se amesteca in castron cu mazarea, maioneza, mustarul, sarea, cimbrul si piperul, dupa gust.

preluat de pe realitatea

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

via: culinar.bzi.ro