Pentru romanii din S.U.A.: Laptele vandut de o companie americana este contaminat cu o bacterie, in cel putin 4 state

0

Daca ati consumat lapte crud in ultimele sase luni, este posibil sa aveti nevoie de antibiotice: “Oamenii care au cumparat lapte crud de la o companie numita Udder Milk pot fi infectati cu un germen rar, dar cu potential grav numit Brucella abortus RB51” si ar trebui sa solicite ingrijire medicala imediat. Avertizarea se aplica persoanelor din statele Connecticut, New Jersey, New York si Rhode Island din SUA, si care au consumat lapte crud in ultimele sase luni.

Controlul de prevenire al bolilor (CDC) a aflat prima data despre laptele contaminat in septembrie, cand o femeie din New Jersey s-a imbolnavit dupa ce a consumat lapte de la compania Udder Milk, potrivit declaratiei. La sfarsitul lunii octombrie, oficialii au confirmat ca boala ei a fost cauzata de bacteria Brucella.

Cu toate acestea, compania de lapte nu le-a spus celor de la CDC care sunt fermele care ofera laptele companiei, facand dificila identificarea unei surse de contaminare. Locatiile fermelor care furnizeaza laptele Udder Milk sunt necunoscute, iar informatia online despre compania de lapte duce oamenii la un site la care au acces doar membrii. Lipsa de transparenta in privinta fermelor este o modalitate de a evita detectarea de catre oficiali in domeniul sanatatii – este ilegal sa vindem si sa distribuim lapte crud si produse lactate crude in New Jersey, spune CDC.

 

Sursa: livescience.com

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!