Simptomele depresiei severe! Nu e bine sa le ignoram

0

Primele simptome ale depresiei sunt de multe ori invizibile. Prin urmare, o multime de oameni nu acorda o atentie speciala acestor simptome, ceea ce face si mai dificila diagnosticarea depresiei. Mai jos, va prezentam o lista cu cele mai comune simptome de depresie:

  1. Tristete si schimbari de stare – In principal, tristete si schimbari dese de stare pe parcursul zilei
  2. Anxietate – Experimentarea izbucnirilor neasteptate de anxietate si tristete, de frica existentiala sau frica de viitor. Un sentiment nelimitat de teama si instrainare.
  3. Energie redusa – Schimbari zilnice ale nivelului de energie pot fi simptome ale depresiei. De obicei, persoanele depresive au mai multa energie in orele tarzii
  4. Concentrare si memorie slaba – Absenta constanta, confuzie si indecizie
  5. Insomnie – Dificultatea de a adormi noaptea sau trezirea constanta in timpul noptii, sau daca va treziti cu cel putin doua ore inainte de ora obisnuita, dupa care nu mai puteti adormi
  6. Ganduri negative – Aceste ganduri sunt adesea insotite de un sentiment excesiv de vinovatie. Acesti oameni se ingrijesc prea mult de problemele trecute sau actuale (ganduri obsesive). De asemenea, ei pun la indoiala comportamentul lor fata de ceilalti in trecut si se invinovatesc pentru ca au neglijat alte persoane.
  7. Sentiment de pierdere – Sentimentul de esec, pierderea reputatiei si a banilor, senzatia de a fi tradat de cei dragi poate lasa un sentiment de inferioritate, pierderea stimei si increderii de sine.

 

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

 

Sursa: healthylifeidea.com

Photo: YouTube

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!