Cum actioneaza alcoolul asupra noastra

0

Sarbatorile sunt pline de delicii gustoase si cocktail-uri festive – dar in loc de bucuria de Craciun, anumite bauturi alcoolice pot provoca sentimente mai putin placute, arata un nou studiu efectuat in Anglia.

In cadrul studiului, cercetatorii au examinat modul in care consumarea diferitelor tipuri de alcool, cum ar fi berea, bauturile spirtoase si vinul, ar putea afecta emotiile unei persoane atunci cand beau acasa sau in public. Constatarile lor sugereaza ca bauturile spirtoase, care au concentratii mai mari de alcool, sunt frecvent asociate cu sentimentele de agresiune. Pe de alta parte, vinul rosu a fost strans legat de emotii mai pozitive: aproximativ 53% din participantii la studiu au spus ca se simt mai relaxati dupa ce au baut vin rosu. Aproximativ 50% dintre participanti au asociat acest sentiment si cu consumul de bere. Spirtoasele, pe de alta parte, au fost cel mai putin asociate cu relaxarea.

Agresivitatea nu a fost singura emotie asociata cu bauturile spirtoase. Studiul a aratat ca acestea erau asociate si cu anumite emotii pozitive, cum ar fi sentimentul de energie si incredere in sine. Cercetatorii spun ca raspunsurile la sondaj difera in mare masura pe baza nivelului de educatie, a tarii de origine si a varstei. De exemplu, participantii cu varste intre 18 si 24 de ani au fost mai probabil sa asocieze orice tip de alcool cu sentimente de incredere, energie si sex atunci cand beau departe de casa, spun cercetatorii.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

 

Sursa: livescience.com

Photo: Elite Daily

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!