Ce nu stiai despre plamani! E o informatie de care ai nevoie

0

Plamanii reprezinta organele pereche care sunt situate in cavitatea toracica, fiind responsabili in asigurarea si mentinerea respiratiei.

Greutatea unui plaman variaza intre 700 si 1000 de grame, din care mai bine de jumatate reprezinta sange.

Studii recente au scos la iveala un fapt care poate revolutiona medicina cu privire la functionarea acestor organe. Noile dovezi stiintifice, care au fost realizate de catre cercetatorii de la Universitatea din California au aratat faptul ca plamanii nu faciliteaza numai respiratia, ci ei joaca si un rol cheie in productia de sange.

In urma unor serii de experimente care au fost realizate pe soareci de laborator, echipa de cercetatori a reusit sa constate faptul ca plamanii produc mai mult de 10 milioane de trombocite pe ora, conform antenasatelor.ro citat de realitatea.net.

Trombocitele sunt celule ale sangelui care indeplinesc o functie esentiala si anume asigurarea hemostazei. Acestea nu au nucleu si nu se pot reproduce, insa contin cantitati semnificative de proteine, enzime, hormoni ori calciu ionic, care ajuta la indeplinirea rolului fiziologic, dezvoltandu-se astfel musculatura neteda vasculara.

Aceasta descoperire este contrara ipotezei sustinuta de lumea stiintifica timp de decenii, conform careia maduva osoasa produce toate componentele noastre de sange.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Adaptare dupa sursa: realitatea.net

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!