Cercetatorii preconizeaza un sezon al gripelor mai periculos

0

Oficialii din domeniul sanatatii din SUA au declarat ca sunt ingrijorati de sezonul de gripa viitor deoarece ar putea fi unul rau, bazat pe rapoartele din emisfera sudica, unde sezonul de gripa s-a incheiat.

In Australia, spre exemplu, in acest an s-au inregistrat numeroase cazuri de gripa confirmate de laboratoare – cu 2.5 ori mai mult decat anul trecut, potrivit Departamentului de Sanatate al Guvernului australian. Si spitalizarile si decesele in Australia au fost, de asemenea, mai mari decat media din sezonul trecut. Acest lucru nu este un semn bun pentru SUA.

“Pe masura ce medicii din SUA se pregatesc pentru un nou sezon de gripa, expertii au urmarit iarna din emisfera sudica pentru sugestii despre ce ar putea sa ne pregateasca nordul”, a declarat dr. Anthony Fauci, directorul Institutului National de Alergii si Boli Infectioase.

Sezonul de gripa din Australia ar putea fi datorat, in mare parte, unei nepotriviri intre tulpina gripei din acest an si tulpina gripei care circula in public. Conform estimarilor preliminare din Australia, vaccinul impotriva gripei a fost eficient in proportie de 33% si doar 10% eficient in prevenirea infectiilor cu H3N2, gripa predominanta in timpul acestei perioade.

SUA va folosi acelasi vaccin impotriva gripei in acest an, ca si in Australia si datele precoce arata ca H3N2 este, de asemenea, gripa predominanta in acest sezon, potrivit Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor.

 

Sursa: livescience.com

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!