Motivul pentru care transplantul de cap nu va functiona niciodata

0

Un neurochirurg din Italia sustine ca echipa sa a efectuat primul transplant de cap “cu succes” din lume, folosind doua cadavre umane din China. Procedura, care a durat 18 ore, l-a facut pe chirurgul controversat – dr. Sergio Canavero – sa spuna ca se asteapta sa fie capabil sa efectueze operatia asupra unei persoane vii.

Dar expertii si-au exprimat scepticismul cu privire la afirmatia lui Canavero potrivit careia procedura care implica despartirea capului unei persoane si mentinerea lui in viata suficient de mult pentru a-l reafirma intr-un corp “donator” fara cap sa poata fi efectuata pe o persoana vie. Cea mai noua “descoperire” a lui Canavero este “continuarea unei fraude marsave”, a declarat Arthur Caplan, profesor de biotehnica la centrul medical Langone din New York.

Caplan, care a contribuit la crearea sistemului de distributie a organelor din SUA, a declarat ca nu crede ca transplantul de cap de om va fi vreodata posibil. “Avem un program de transplant de fata aici, si este foarte dificil si sa faci doar transplant de fata”, a spus el. “Este nevoie de doze masive de imunosupresoare”, care sunt medicamente care suprima sistemul imunitar, astfel incat sa nu atace transplantul. Capul ar fi o problema si mai mare, necesitand doze mai mari, adauga Caplan. De asemenea, este posibil ca, din cauza diferentelor biochimice dintre cap si corpul donator, persoana sa nu reuseasca sa isi recastige niciodata constiinta normala. In plus, un transplant de succes ar necesita atasarea unei multimi de nervi si de vase de sange, precum si coloana vertebrala si maduva spinarii, de la capul viu la corpul donatorului.

 

Sursa: livescience.com

Photo: YouTube

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!