Exercitii pentru intarirea picioarelor si a gleznelor

0

S-ar putea sa va ganditi la picioarele voastre ca la un contribuitor al sanatatii organismului. Adevarul este ca, printre aspectele externe, picioarele sunt cele care muncesc cel mai mult din corp. Poti preveni durerile de sold, genunchi si spate avand grija de picioare. Mai jos, iti oferim o lista de 3 exercitii care te vor ajuta sa iti imbunatatesti echilibrul, sa previi durerea si sa iti intaresti picioarele.

Apasarea partii superioare:

Inainte de a incepe exercitiile, ar trebui sa faceti o incalzire, la fel ca la orice alta parte a corpului. Apasarea talpii va incalzi picioarele, avand un impact mic cu o miscare relaxanta. Stati drept si indoiti usor genunchii. Utilizati degetele de la picioare pentru a prinde podeaua si mentineti pozitia numarand pana la trei. Elibereaza si repeta de 10 ori, de 3 ori pe zi.

Mersul pe degete

Exercitiul acesta te va ajuta sa iti intaresti muschii din degetele de la picioare. De asemenea, te va ajuta sa iti consolidezi muschii si ligamentele. Stai pe varful degetelor si mergi inainte timp de 20 de secunde. Fa apoi 15 secunde pauza si repeta de 5 ori.

Rotirea gleznei:

Mobilitatea si flexibilitatea gleznelor este foarte importanta. Gleznele restrictionate pot duce la dureri articulare si musculare in intreg corpul. Asezati spatele pe podea si extindeti un picior peste cap. Rotiti apoi glezna piciorului prelungit in sensul acelor de ceasornic de 10 ori. Repetati acelasi exercitiu in sensul invers acelor de ceasornic de inca 10 ori apoi schimbati piciorul.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

 

Sursa: healthylifeidea.com

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!