Beneficiile, utilizarea si efectele secundare ale antibioticului Augmentin

0

Augmentin este o marca cunoscuta de antibiotic, numita co-amoxiclav, care este utilizat pentru a trata o gama larga de afectiuni, de la bronsita la boala Lyme. Este una dintre cele mai frecvent prescrise antibiotice pentru copii, distribuite pentru infectii ale urechii.

Beneficii

Antibioticele actioneaza prin atacarea peretelui celular al bacteriilor care dauneaza organismului sau care impiedica replicarea bacteriilor. Medicamentul este o combinatie de doua ingrediente active: amoxicilina si acid clavulanic. Impreuna, medicamentele lupta impotriva bacteriilor care ar fi rezistat in mod obisnuit la amoxicilina simpla.

Utilizari

Augmentin se administreaza de obicei pe cale orala, sub forma de pastile pentru adulti sau suspensie lichida pentru copii mici. Medicii prescriu medicamentul atat de des pentru ca actioneaza impotriva multor tipuri de bacterii care provoaca boli.

Efecte secundare

Cel mai frecvent efect secundar al augmentinului este greata, stomacul deranjat, gazele si diareea. In mare masura, acest lucru se datoreaza acidului clavulanic care poate irita intestinul. In plus, ca si alte antibiotice, Augmentin sterge o gama larga de bacterii, astfel incat poate ucide si bacteriile “bune” care ajuta intestinul si asigura digestia alimentelor. Augmentin poate, de asemenea, lasa oamenii mai predispusi la infectiile cu drojdie – din nou, pentru ca elimina populatiile bacteriene bune care pot in mod normal inhiba cresterea drojdiei in organism.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

 

Sursa: livescience.com

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!