Activitatea fizica este strans legata sanatatea inimii

0

Oamenii care isi intensifica activitatea fizica pot prezenta schimbari benefice in structura inimii, iar aceste schimbari ar putea reduce riscul de insuficienta cardiaca, arata un nou studiu. In cadrul studiului, cercetatorii au analizat informatii de la peste 2700 de oameni care au avut inima examinata cu un RMN la inceputul studiului si inca o data 10 ani mai tarziu. Participantii – cu o medie de varsta de 60 de ani, la inceputlul studiului – au luat parte la un sondaj privind nivelul lor de activitate in timpul unei saptamani tipice.

Cercetatorii au analizat apoi modul in care structurile inimii oamenilor s-au schimbat de-a lungul timpului si daca acest lucru a fost legat de nivelul de activitate fizica al indivizilor. Adesea, odata cu imbatranirea populatiei, peretii inimii lor devin mai grosi, in timp ce cavitatile inimii devin mai mici. Aceasta “inima mica si groasa” creste riscul de insuficienta cardiaca, o conditie in care muschiul inimii nu poate pompa suficient sange pentru a satisface cerintele normale ale organismului.

Dupa luarea in calcul a activitatii fizice a participantilor pe o perioada de 10 ani, cercetatorii au gasit legaturi intre schimbari benefice in structura inimii. Alterarile includeau o mica crestere in volumul inimii, precum si in mentinerea grosimii acesteia – in alte cuvinte, peretii inimii nu deveneau mai grosi. Aceste schimbari puteau preveni aparitia “inimii mici si groase” care poate fi asociata cu insuficienta cardiaca.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

 

Sursa: livescience.com

Photo: YouQueen

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!