Cainii pot scadea riscul bolilor de inima

0

Vesti bune pentru proprietarii de caini: cel mai bun prieten al omului poate ajuta la scaderea riscului unei persoane de a suferi de boli de inima, constata un nou studiu din Suedia. In cadrul studiului, cercetatorii au analizat relatia dintre a avea un caine si sanatatea cardiovasculara. Rezultatele sugereaza ca proprietarii cainilor au un risc mai scazut de boli de inima, deoarece prietenii cu patru picioare ofera sprijin social si stimuleaza activitatea fizica a acestora.

Detinerea unui caine poate fi deosebit de benefica pentru persoanele care traiesc singure, concluzioneaza studiul. “O constatare foarte interesanta in studiul nostru a fost ca prezenta unui caine in viata oamenilor a fost deosebit de proeminenta ca factor de protectie a persoanelor care traiesc singure, un grup de persoane care este raportat anterior ca prezentand un risc mai crescut de boli cardiovasculare si deces decat cei care locuiesc in familii numeroase”, spune autorul studiului Mwenya Mubanga, student doctorant in Departamentul de Medicina Stiintifica de la Uppsala University in Suedia.

Acesta nu este primul studiu care sugereaza ca a avea un caine este benefic pentru sanatate. Mai multe astfel de studii anterioare au gasit legaturi intre caini si risc scazut de boli de inima.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

 

Sursa: livescience.com

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!