Aceste alimente sunt vandute sub pretextul de alimente sanatoase, cu toate ca ele sunt de fapt foarte nocive – ele contin mult “zahar ascuns”

0

Persoanele care tin la silueta lor foarte mult, ar trebui sa fie constiente de faptul ca zaharul se ascunde si pana in alimentele care sunt considerate sanatoase de catre specialisti.

Putini oameni sunt aceia care reusesc sa isi dea seama de faptul ca un bol de cereale cu suc de fructe contine o jumatate din doza zilnica recomandata de zahar. Specialistii ne atrag atentia asupra faptului ca ar trebui sa avem grija atunci cand consumam alimente la care ne gandim mai putin ca ar putea sa contina zahar.

De asemenea, nutritionistii mai avertizeaza asupra faptului ca zaharul sta ascuns in preparatele la care nici macar nu ne asteptam, adica alimentele sau semipreparatele dietetice, care desi se crede ca au putine grasimi, contin o cantitate mai mare de zahar.

Specialistii ne explica: alimentele care sunt sarace in grasimi sunt mai putin apetisante, astfel ca producatorii se vad nevoiti sa adauge mai mult zahar, pentru a le face mai gustoase. Acestia recomanda sa nu luam din zaharul continut de bauturile carbogazoase, siropuri ori sucuri, mai mult de 10% din necesarul zilnic de energie.

Doza zilnica recomandata, in cazul adultiilor si al copiilor de peste zece ani este de 50 de grame, echivalentul a zece cuburi de zahar, respectiv 9 cuburi pentru copii cu varste intre cinci si zece ani.

Persoanele care consuma mai mult de 500 mililitri de Cola depaseste aceasta limita. Un alt exemplu ar putea sa il constituie milkshake-urile de la fast food, care contin pana la 16 cuburi de zahar.

Chiar si o salata contine echivalentul a doua cuburi de zahar.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Adaptare dupa sursa: realitatea.net

Photo: Daily Mirror

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!