Aceste 4 flori aduc o multime de beneficii pentru sanatatea ta

0

Aceste flori sunt admirate nu numai datorita frumusetii si parfumului, ci si calitatilor terapeutice. Vezi mai jos ce putere si ce influenta au asupra sanatatii noastre:

  1. Albastrelele:  aceasta planta are efecte calmante si antiseptice oculare, astfel ca se foloseste extern in conjunctivite, iritatii la nivelul pleoapelor, dar si cosmetic: au capacitatea de a calma ochii obositi, ameliorand ridurile fine. Intern, albastrelele se pot utiliza pe scop de anti-inflamatoare, depurative, diuretice, in cazul afectiunilor urinare si in cazul reumatismului. Astringente si antiseptice, aceste flori mai sunt utile si in caz de diaree, conform femeia.ro.
  2. Socul: florile albe, delicate si cu un parfum placut, au efect sudorific si scad febra in caz de gripa si de raceala. Emoliente si antiseptice, florile de soc se mai folosesc si in tratarea bronsitelor sau a virozelor respiratorii. Aceste flori sunt diuretice si depurative, fiind indicate in boli renale, reumatism si obezitate. Ba mai mult, ele stimuleaza secretia lactata.
  3. Verbina: aceasta este precum o planta magica, avand efecte benefice in caz de anxietate, depresie si migrene cauzate de tensiunea nervoasa. Mai este eficienta in inlaturarea emotiilor negative, fiind un tonic si un reechilibrant psihic. Stimuleaza cu succes secretia lactata si declansarea menstruatiei. Ba mai mult, poate calma nevralgiile, crampele abdominale si durerile menstruale. Atenueaza simptomele de sindromul premenstrual, poate sa scada febra, fiind totodata diuretica, depurativa si anti-inflamatoare.
  4. Sunatoarea: florile de culoare galben-portocaliu ale acestei plante au fost utilizate in medicina populara in scopul de a trata si de a ameliora afectiunile hepatice, a ulcerelor, a gastritelor si a colitelor. Dupa o masa copioasa, o infuzie de sunatoare inlesneste digestia, datorita faptului ca stimuleaza secretia biliara. Cercetarile recente au descoperit si calitati antidepresive si calmante, datorita faptului ca este eficienta in eliminarea tensiunii nervoase si a insomniei.

 

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Adaptare dupa sursa: realitatea.net

Photo: Twitter

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!