Ce este fibromialgia si care sunt cauzele acesteia

0

Posibilitatea de a avea fibromialgie ii lasa pe multi cu un sentiment de confuzie, avand in vedere ca toti au tins intotdeauna sa creada ca nu exista nici un tratament pentru aceasta afectiune. Dar, de fapt, fibromialgia este vindecabila – in ciuda a ce spun medicii – cand se trateaza cauza principala a acesteia.

Tratarea unei boli necesita tratarea cauzei care sta la baza acestei afectiuni. Totusi, sistemul medical de astazi se concentreaza in schimb pe vindecarea simptomelor, adesea cu medicamente extrem de toxice. In cazul fibromialgiei, medicamentul Lyrica, utilizat pentru tratarea durerii nervoase, se potriveste confortabil cu aceasta categorie. In plus, nu va inselati de anunturile de la TV, in care se spune ca fibromialgia se datoreaza suprastimularii terminatiilor nervoase.

Durerea fibromialgiei, care nu este nici o afectie inflamatorie nici o boala autoimuna, este cauzata de fapt, de acumularea acidului lactic in tesutul muscular. Este aceasi durere numita “arsura musculara” de catre sportivii care se antreneaza. In acest moment, a devenit evident faptul ca, pentru a elimina durerea fibromialgiei, trebuie prevenita acumularea de acid lactic, care, la randul sau, se realizeaza prin tratarea cauzei sau conditiilor de baza ale acestei afectiuni. Nu exista nici o simpla cauza de fibromialgie, dar toate aceste cauze impartasesc factori comuni. De exemplu, singura situatie care creeaza acumularea de acid lactic este tensiunea musculara persistenta pe o anumita perioada de timp. Exista o serie de lucruri care pot duce la tensiunea musculara, dar noi ne vom concentra pe internalizarea furiei.

Furia poate fi o emotie extrem de puternica. Daca oamenii nu isi permit sa se elibereze de aceasta, ea va fi internalizata si va produce o situatie care creeaza tensiuni musculare persistente, generand acumularea de acid lactic.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

 

Sursa: healthylifeidea.com

Photo: WebMD

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!