Batrana fara adapost din Romania desfigurata in urma unui atac rasist, la Madrid

0

O batrana fara adapost, de 84 de ani, din Romania, care doarme pe strazile din Madrid, a fost desfigurata in bataie de patru tineri, in noaptea de 22 noiembrie.

Cazul batranei, care se numeste Floarea, a fost facut public de un activist pentru drepturile omului – Lagarder Danciu – pe pagina lui de Twitter.

Potrivit acestuia, batrana a fost atacata pentru ca ”este tiganca”. Floarea a fost dusa la spital, unde a primit ingrijiri medicale, dar dupa cateva ore era din nou in strada.

Mai multe publicatii locale au relatat cazul si mai multe organizatii au facut apel la autoritati sa-i gaseasca si sa-i pedepseasca pe autorii acestui atac rasist extrem de violent.

Dupa ce cazul a fost facut public, mai multe persoane fizice si organizatii umanitare au anuntat ca ii vor acorda ajutor financiar batranei. O femeie a scris pe Twitter ca se ofera sa suporte, timp de cateva zile, toate cheltuielile pe care Floarea le va avea cu mancarea sau medicamentele, iar o organizatie umanitara a anuntat ca va plati o camera la un hotel din Madrid pentru Floarea si sotul ei.

Flora si sotul ei, Petru, sunt de 4 ani la Madrid si traiesc din cersit.

Sursa: StirileProTv.

via: stirilekanald.ro

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!