Cazul unei fetite care a inhalat o albina

0

Acul unei albine a ajuns intr-o locatie destul de ciudata: in spatele gatului unei adolescente, dezvaluie un raport recent al cazului.

Fetita in varsta de 13 ani era la piscina atunci cand o insecta a zburat in mod neasteptat in gura ei. Fata a inceput sa tuseasca imediat si in urmatoarele cateva ore a inceput sa simta durere in gat si in urechea dreapta, avand dificultati de inghitire.

Preocupati de aceste simptome, parintii ei au dus-o pe fata la un specialist, acestia folosind un laringoscop pentru a examina spatele gatului si corzile vocale. In timpul acestei examinari, doctorul a observat problema: acul unei albine a strapuns cartilajul din spatele gatului, numita epiglota, fiind incorporata in tesut (Epiglota blocheaza tubul de respiratie al unei persoane atunci cand el sau ea inghite). La momentul incidentului, fata stia doar ca o insecta ii intrase in gura. Doar in momentul in care acestia au observat acul au stiut ca este vorba despre o albina.

Indepartarea acului

Pana cand medicii au gasit acul, trecusera deja cel putin 4 ore, spuse Dr. Zalvan, unul dintre medicii care au tratat-o pe fetita. In aceasta perioada, albina (inainte de a-si pierde acul) ar fi iritat mucoasa acestei zone a gatului, iar varful ascutit al acului ar fi cauza durerii, spune acesta.

Doctorii au reusit cu succes sa indeparteze acul din gatul fetei, facand astfel ca simptomele sa dispara. Cu toate acestea, ei nu au gasit restul albinei, dar suspecteaza ca aceasta ar fi fost ingerata, sau scuipata de tanara.

 

Sursa: livescience.com

Photo: akamommagazine.com

Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!