Este posibil ca barbatii sa ramana gravizi? Ce spun cercetatorii

0

Un doctor de fertilitate spune ca, teoretic, barbatii ar putea incerca sa ramana gravizi chiar incepand de “maine”, datorita progreselor in operatiile de transplant uterin. Dar alti experti spun ca o astfel de procedura nu se va intampla in curand, deoarece sunt necesare mai multe studii pentru a sti daca s-ar putea face in siguranta.

Dr. Richard Paulson, presedintele American Society for Reproductive Medicine(ASRM), a spus ca el crede ca este posibil sa se efectueze transplanturi uterine pe femei transexuale, care sunt barbati nascuti si tranzitati spre a fi femei. Vorbind la intrunirea anuala la ASRM, acesta a spus ca nu exista vreun motiv biologic pentru care procedura sa nu functioneze la barbati.

“S-ar putea face chiar maine”, spune Paulson. “Ar exista provocari suplimentare, dar nu vad nici o problema evidenta care sa o excluda. Eu personal suspectez ca vor fi femeile trans care vor sa aiba un uter si probabil vor primi transplantul”.

Dar multi experti subliniaza ca procedura nu este obisnuita nici macar la femei, sa nici nu mai vorbim de barbati. Transplanturile uterine sunt “inca foarte experimentale”, a declarat Arthur Caplan, profesor de bioetica si sef al diviziei de etica medicala de la Scoala de Medicina al Universitatii din New York. Asta inseamna ca procedura este inca studiata pentru siguranta si eficacitatea acesteia la femei si este efectuata doar ca parte a studiilor experimentale.

 

Sursa: livescience.com

Photo: thesun.co.uk

Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!