Un medic ofera recomandari de fructe si legume in locul medicamentelor obisnuite

0

Medicul grec Hipocrate a spus: “Lasa hrana ta sa fie medicament, si medicamentul tau sa fie hrana”. Cei mai multi doctori nu par sa adopte acest tip de gandire, incercand sa elimine orice problema prin chirurgie.

In Houston, Texas este un medic care a inceput sa prescrie fructe si legume in locul medicamentelor. Dr. Garth Davis a tratat timp de ani de zile pacientii sai cu diabet zaharat si tensiune arteriala crescuta. Acesta a descoperit ca dieta si stilul de viata erau foarte importante in procesul de recuperare. In calitate de director medical al chirurgiei la Memorial Hermann City Medical Center, Dr. Davis nu mai prescrie medicamente de la farmacie, ci mai degraba ofera recomandari de fructe si legume. Pacientii sai au raspuns foarte pozitiv la aceste schimbari.

“In calitate de medici, efectuam interventii chirurgicale sau prescriem medicamente pacientilor nostri pentru a le face bine”, spune Davis. “De ce sa nu ii educam de asemenea cu privire la consumul sanatos, si sa le punem imediat la dispozitie fructe si legume proaspete?”

Dr. Davis si echipa sa au colaborat cu Kristina Gabrielle Carrillo-Bucaram, fondatorul Rawfuly Organic (cea mai mare organizatie non-profit pentru mancare organica) pentru a face acest lucru posibil. Consumul alimentelor crude pline de fibre, organice, trebuie sa faca parte din rutina zilnica a fiecaruia, afirma doctorul Davis. Impreuna, acestia au deschis un stand de farmacie in spital, care ofera produse proaspete in cutii de 10$. Memorial Hermann Foundation a oferit cu generozitate banii pentru a construi acest stand. Crezi ca e o idee buna sau nu?

 

Sursa: healthylifeidea.com

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!