Este bine sa mancam carne rosie sau nu?

0

Carnea rosie contine numeroase vitamine si minerale, esentiale pentru o dieta sanatoasa si echilibrata. In ultimii ani totusi, reputatia sa a fost grav afectata de studiile care sugerau ca acest tip de carne poate creste riscul de cancer si de alte boli. Dar este chiar atat de rea pentru noi? Haideti sa vedem.

Pentru multe gospodarii, carnea rosie este considerata  un aliment de temelie, multi dintre acestia consumand zilnic carne de vita, miel si carne de porc in diverse variante. Anul trecut se estimeaza ca o persoana obisnuita in SUA a consumat aproximativ 48kg de carne rosie. Desi aceasta poate parea o cifra mare, este redusa in mod semnificativ fata de cele 66 de kg consumate per cap de om in 1970.

Numai in ultimii 10 ani, consumul de carne rosie a scazut cu 4.5kg per persoana, in 2014 fiind inregistrat cel mai scazut consum de carne rosie din 1960, cu doar 45kg per persoana. Dar de ce sunt atat de multe persoane care renunta la carne?

Exista mai multe motive diferite pentru care oamenii ar putea sa renunte incet la carnea rosie, cele mai importante fiind aceasta schimbare spre consumul de alimente pe baza de plante, riscul crescut de dezvoltare a cancerului, riscul de insuficienta renala si bolile de inima.

Cat de multa carne rosie ar trebui sa mancam?

In ciuda tuturor dovezilor impotriva acestui tip de carne rosie, trebuie sa luam in considerare si ca este plina de nutrienti esentiali. Institutul American pentru Cercetare recomanda sa nu consumati mai mult de 500g de carne rosie gatita pe saptamana pentru a reduce riscul de cancer. De asemenea, carnea procesata trebuie evitata complet sub orice forma.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

 

Sursa: medicalnewstoday.com

 

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!