Plantele perfecte pentru curatarea aerului din casa sau apartament

0

Care este aerul cel mai poluat? Cel de la interior sau de la exterior? Ei bine, in 10 din 10 cazuri, raspunsul este ca aerul din interiorul casei, birou sau apartament va fi mai poluat si mai rau decat cel din exterior. Poluarea aerului din interior a fost clasata printre primele 5 riscuri majore pentru sanatatea publica din partea EPA, iar aerul static din interior permite poluantilor sa se dezvolte.

Lucrurile din casele noastre emit chimicale toxice, cum ar fi de exemplu formaldehida. De asemenea, puteti fi afectati de poluanti precum polen, bacterii, mucegai si diversi contaminanti din exterior care isi gasesc drumul in interior. Din fericire, plantele de apartament ne pot ajuta sa rezolvam unele dintre aceste probleme legate de calitatea aerului. Chiar daca nu aveti multa experienta, aceste plante de apartament sunt practic imposibil de ucis! Iata lista:

Planta paianjen

Planta paianjen este foarte usor de crescut, asa ca daca esti un incepator este perfecta pentru tine! Este luminoasa, iar florile sale vor creste eventual in mici plante paianjen pe care le poti apoi propaga. Inainte sa iti dai seama, vei avea mai multe plante paianjen decat ai crede.

Dracaena

Exista peste 40 de tipuri de plante Dracaena, ceea ce face foarte usoara gasirea uneia potrivite. Aceasta indeparteaza benzenul, formaldehida, tricloretilena si xilenul din aer. Acestea sunt toxice pentru pisici si caini, asa ca daca aveti animale de companie, ati putea sa va ganditi de doua ori daca sa o luati sau nu.

Ficus

Copacii ficus sunt preferatii mei deoarece acestia pot creste destul de mari, in functie de tipul de ghiveci in care sunt pusi. De obicei, acestea au o inaltime intre 0.6cm si 3m si au capacitati uluitoare de curatare a aerului. De asemenea, puteti sa o tineti in aer liber primavara si vara. Ficusul elimina benzenul, tricloretilena si formaldehida din aer.

Crin

Crinul nu doar ca are flori frumoase, dar acestea sunt imposibil de ucis si au abilitati excelente de curatare a aerului. Ele infloresc in cea mai mare parte a verii si prefera locurile umbroase cu sol umed dar nu imbibat. Acesta indeparteaza amoniacul, benzenul, formaldehida si tricloretilena.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

 

Sursa: healthylifeidea.com

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!