Peste 40 de milioane de stingatoare au fost retrase din motive de siguranta

0

Mai mult de 40 de milioane de stingatoare de incendiu vandute pe parcursul unei perioade de patru decenii au fost retrase, deoarece ar putea sa nu functioneze in mod corespunzator, potrivit unui anunt al Comisiei pentru Siguranta produselor pentru consum (CPSC).

Stingatoarele vandute de Kidde pot deveni infundate sau “necesita forta excesiva pentru a le descarca”, si nu functioneaza in timpul unei urgente, a spus CPSC. In plus, duzele de pe unele dintre stingatoare se pot detasa cu suficienta forta pentru a rani pe cineva.

Pana in prezent, CPSC a primit aproape 400 de rapoarte despre cazuri in care stingatoarele retrase nu au functionat corespunzator. Acestea au inclus 91 de rapoarte privind daune materiale, 16 rapoarte despre leziuni (inhalare de fum si arsuri minore) si un deces. Decesul, care s-a petrecut in 2014, a avut loc atunci cand respondentii de urgenta au incercat sa stinga un incendiu cu un stingator Kidde, dar nu au reusit sa il faca sa functioneze, spune CPSC.

Retragerea de pe piata implica doua stiluri de stingatoare de incendiu Kidde: cele cu maner de plastic si cele cu buton deasupra. In total, 40.5 milioane de stingatoare de incendiu fabricate intre 1973 si 2017 sunt retrase.

Clientii care au achizitionat astfel de stingatoare trebuie sa contacteze Kidde pentru a solicita gratuit inlocuirea celor defecte. Mai multe informatii gasiti pe site-ul oficial Kidde.

 

Sursa: livescience.com

Photo: KTTC.com

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!