Motivul pentru care medicamentele care au iesit din termenul de valabilitate nu trebuiesc aruncate

Medicamentele care au experiat ori care au ambalajul deteriorat si nu le mai folosim nu trebuiesc nicidecum aruncate, ci predate farmaciilor.

De ce nu este bine sa aruncam medicamentele expirate, deteriorate sau pe care nu le mai folosim la gunoi? Ei bine, in primul si in primul rand, deoarece in acest fel exista riscul ca acestea sa fie ingerate de catre copii sau de catre batrani. Acest lucru le poate pune sanatatea in pericol, intrucat pot da diferite efecte adverse severe.

De asemenea, au existat situatii in care apa din puturi ori din fantani care urma sa fie consumata de catre populatie, sa fi fost contaminata cu medicamente expirate care au fost aruncate din gospodarii. Aceasta modalitate de a scapa de medicamente nu este una tocmai potrivita, deoarece, in mod indirect, punem in pericol sanatatea celor din jurul nostru, iar, dupa cum am mai precizat, in unele cazuri efectele pot fi unele foarte grave.

Cel mai bine este ca medicamentele pe care decidem ca nu le mai folosim sa le inapoiem farmaciilor, deoarece acestia vor sti cum sa scape de ele, fara a pune in pericol sanatatea nimanui.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

 

Adaptare dupa sursa: realitatea.net

Photo: Sharp HealthCare