Ce este sciatica si tipurile de exercitii care ne pot ajuta sa o tratam

0

Sciatica este un termen care descrie simptomele durerii care incep in partea inferioara a spatelui si se extind in jos prin fese, coapse si in picioare. Aceste simptome pot aparea atunci cand o nervura sau o radacina nervoasa este comprimata sau prinsa in partea inferioara a spatelui, ceea ce duce la senzatia de durere, amorteala si slabiciune in picior. Exista mai multe locatii in care radacina nervoasa sau nervul pot fi ciupite.

Cea mai frecventa cauza a sciaticii este hernia discului lombar. Tensiunea mecanica repetata pe discul spinarii poate determina ruperea straturilor exterioare ale discului si permite ca substanta interioara sa se herneveze sau sa se indeparteze din spatiul inchis.

Cum putem trata sciatica?

Toti profesionalistii din domeniu sunt de acord ca tratamentul conservator trebuie efectuat mai intai si ca interventia chirurgicala trebuie sa fie ultima solutie pentru aceasta problema. Aici intra profesionistii din domeniul sanatatii cum ar fi chiropracticienii si fizioterapeutii.

Terapie cu caldura/gheata

In stadiile incipiente ale sciaticii, folosirea pachetelor de caldura sau a pachetelor de gheata poate ajuta la reducerea durerii si a inflamatiei. Caldura ajuta la slabirea muschilor, in timp ce gheata ajuta la reducerea inflamatiei si a umflaturilor.

Ingrijire chiropractica si fizioterapie

Ambii chiropracticienii si fizioterapeutii folosesc o serie de tratamente pentru a ajuta la ameliorarea durerii si pentru a promova miscarea adecvata. Acestea pot include electroterapia, ultrasunetele si alte modalitati.

Exercitii Mckenzie

Aceste exercitii sunt prescrise de chiropracticieni si fizioterapeuti si sunt eficiente in scaderea durerii piciorului si centralizarea acesteia (aducand-o in partea inferioara a spatelui). Vorbiti cu fizioterapeutul inainte de a incepe aceasta terapie.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

 

Sursa: healthylifeidea.com

Photo: Tips for Health

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!