Cauzele principale ale avortului spontan si frecventa cu care poate aparea

0

O pierdere de sarcina este pierderea unui embrion sau a unui fat inainte de saptamana a 20-a de sarcina. Termenul medical pentru pierderea unei sarcini este avort spontan.

Conform statisticilor, cele mai multe avorturi spontane se intampla in primul trimestru, adica in primele 12 saptamani de sarcina. Este mai rar ca un avort spontan sa aiba loc in al doilea trimestru, in timpul saptamanilor 13-19.

Majoritatea oamenilor cred ca avorturile spontane sunt foarte rare, dar de fapt, sunt remarcabil de dese, spune Dr. Zev Williams, director al programului pentru pierderea timpurie si recurenta a sarcinii la Colegiul de Medicina Albert Einstein din New York si un cercetator al avortului spontan.

Intr-un studiu realizat de Williams, pe mai mult de 1000 de barbati si femei din America, jumatate dintre cei intrebati au spus ca avortul spontan este ceva ce se intampla rar, in mai putin de 5% din sarcini. Adevarul este ca aproximativ 20-30% dintre avorturi ajung sa fie avort spontan, spune Williams. Asta inseamna aproximativ 1 din 5 sarcini, sau aproximativ 1 milion de avorturi pe an in SUA. Aceasta frecventa ar putea fi chiar si mai mare decat numerele raportate, deoarece poate aparea de asemenea si in zilele premature ale sarcinii, inainte ca o femeie sa realizeze macar ca este insarcinata.

Cine are riscul de avort spontan?

Varsta materna este de departe cel mai mare factor de risc pentru un avort spontan. Cu cat o femeie este mai in varsta, cu atat sunt mai mari sansele ca ouale ei sa contina un numar anormal de cromozomi, ceea ce face ca avortul spontan sa fie mai probabil.

Alte cauze ar putea fi problemele de sanatate ale mamei, cum ar fi diabetul, hipertensiunea arteriala, boala tiroidiana si tulburarile autoimune (cum ar fi lupusul).

Si stilul de viata al mamei poate interfera in sarcina, cum ar fi fumatul, consumul de alcool sau droguri, obezitatea sau consumul excesiv de cafea poate creste riscul de avort spontan.

Cat ar trebui sa astepte un cuplu sa mai incerce dupa un avort spontan?

Raspunsul s-a modificat in timp. La inceput, obisnuia sa fie un an, apoi 6 luni, iar apoi 3 luni. Depinde mult de starea mentala si spirituala a cuplului. Este bine sa astepte cateva luni, mai ales daca avortul a fost in primele luni de sarcina, dar cel mai bine este atunci cand acestia se simt pregatiti.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

 

Sursa: livescience.com

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!