Pericolul ascuns al dezinfectantilor

0

Pe piata au aparut o multime de dezinfectante, care sunt necesare in intretinerea bucatariei si a spatiilor sanitare si nu numai. Produsele dezinfectante precum cunoscutul detergent de vase, spray-ul de mobila, solutiile de curatat parchetul, dezinfectantul pentru toaleta si altele, sunt periculoase pentru sanatatea noastra datorita faptului ca au in componenta lor si clor.

Despre produsele de curatare si dezinfectare pe baza de clor se stie ca pot duce la anumite afectiuni dermatologice, oculare, respiratorii sau declansarea anumitor alergii. Ba mai mult decat atat, conform ultimelor cercetari, s-a dovedit faptul ca folosirea excesiva a produselor de acest fel care au la baza compozitiei clor, poate creste semnificativ riscul de dezvoltare a bolilor pulmonare, precum emfizemul, bronsita cronica sau astmul cronic. Sampoanele pentru curatat pot sa contina chiar si perchlorethylene, un agent care este posibil sa dauneze sanatatii ficatului si a rinichilor nostri.

Din acest motiv, este foarte important ca atunci cand alegem un agent de curatare si dezinfectare sa fim atenti la compozitia acestuia iar atunci cand il utilizam sa purtam manusi si chiar o masca, care sa acopere zona gurii si a nasului, evitand astfel inhalarea acestuia.  De asemenea, aerisirea corecta a incaperiilor este esentiala.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Adaptare dupa sursa: realitatea.net

Foto: Bzi

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!