Motivul pentru care pauzele scurte la birou sunt bune pentru tine

0

Pauzele scurte la birou pot reduce semnificativ riscul de aparitie a diabetului, conform oamenilor de stiinta, in urma unui studiu realizat recent. Chiar si cate o plimbare scurta de doua minute la fiecare jumatate de ora este mai eficienta, pentru angajatii care petrec in medie opt ore pe zi stand pe scaun.

In prima parte a studiului, cei 70 de participanti au stat pe scaun 9 ore pe zi. In acest timp le era masurat nivelul de glucoza si de insulina din sange, dupa absolut fiecare masa pe care o luau in graba. Ulterior, participantii au fost rugati sa faca pauze scurte, timp in  care sa se plimbe inainte de a isi relua sarcina.

Rezultatele analizelor de sange de pe parcursul cercetarii au aratat faptul ca valorile nivelului de insulina si glucoza din sange erau aproape de valorile normale in a doua parte a studiului.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Otago din Noua Zeelanda a mentionat faptul ca plimbarile scurte, chiar si de doua minute la un interval de jumatate de ora aduc beneficii in privinta aparitiei diabetului. Aceasta plimbare scurta ajuta la mentinerea unei valori normale de glucoza din sange, in cazul tuturor categoriilor de persoane.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Adaptare dupa sursa: clicksanatate.ro

Photo: MyMedicalForum.com

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!