Despre mierea contrafacuta si problemele pe care aceasta poate sa le aduca sanatatii tale – cum sa verifici daca mierea cumparata este una de calitate (Video)

0

Atunci cand te decizi sa cumperi miere, este important sa acorzi atentie sporita transparentei acesteia, fluiditatii, aromei si gustului.

Mierea de albine este un aliment 100% natural, aducand multiple beneficii pentru sanatate. Aceasta are efecte antibacteriene, antifungice, usurand simptomele infectiilor respiratorii si reducand simptomele alergiilor. De asemenea mierea are capacitatea de a ne oferi energie si de a vindeca ranile.

Atunci cand iti doresti sa achizitionezi miere naturala este important sa acorzi atentie transparentei. Aceasta este transparenta si trebuie sa vezi prin recipient daca ea nu este opaca sau colorata, insa asta nu se intampla si cu mierea contrafacuta din zahar. Mierea care este contrafacuta din zahar are un aspect mat ori opac.

De asemenea, ai putea sa iei o lingurita de miere si sa o lasi sa curga inapoi in borcan. Mierea 100% naturala are o consistenta superioara, spre deosebire de cea contrafacuta, astfel ca se va scurge mai incet.

In cazul in care ii lipseste aroma, inseamna ca mierea este fie veche, fie a fost supraincalzita pentru fluidizare. In scopul de a ii simti aroma si parfumul, aceasta trebuie degustata asemenea vinului: nu se inghite imediat, ci se tine cateva secunde pe limba. Daca gustul este persistent chiar si dupa inghitire, atunci mierea este naturala.

Mierea naturala are cristale fine care se vor topi cu usurinta in gura, in schimb, cea contrafacuta se dizolva lent.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Adaptare dupa sursa: realitatea.net

Photo: gandul.info

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!