Conform expertilor, s-a decis: care este cunoscut ca fiind cel mai eficient exercitiu fizic, indiferent de varsta pe care o ai

Toata lumea isi doreste un organism sanatos si o viata cat mai lunga, lipsita de probleme de sanatate. Ei bine, expertii americani au aflat care este cel mai bun exercitiu pentru mentinerea sanatatii tale. Conform parerii acestora, efectuarea a 10.000 de pasi in fiecare zi ar fi target-ul perfect. Mai mult decat atat, o plimbare de aproximativ cinci minute pe zi are capacitatea de a reduce riscul de deces prematur.

Conform unui studiu realizat de Societatea Americana de Cancer, s-a constatat faptul ca cei care fac chiar si activitate fizica minima au mai putine sanse de a muri prematur decat persoanele care nu o fac deloc. Acest studiu a aratat faptul ca, mersul pe jos este benefic in mod special. De ce? Ei bine, deoarece aceasta activitate are ca efect scaderea riscului de a muri de cancer sau de boli respiratorii si cardiovasculare.

Dr. Alpa Patel este autorul principal al acestui studiu si ne-a explicat urmatoarele: plimbarea a fost descrisa ca fiind exercitiul perfect, deoarece este simplu de facut, gratuit, convenabil, nu necesita vreun echipament special si nici o pregatire suplimentara. Ba mai mult, aceasta se poate face la orice varsta, ceea ce este minunat.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Adaptare dupa sursa: realitatea.net