Alergiile pe care le poti mosteni de la parinti

0

Conform unui studiu la nivel international care a fost condus de o echipa de cercetatori din Australia, s-a aflat faptul ca peste o suta de factori de risc genetic pot explica motivul pentru care unele persoane sufera de astm, rinita alergica sezoniera care se mai numeste si febra fanului si eczeme.
Aceasta cercetare a fost consemnata ca fiind prima de acest tip, fiind conceputa in mod specific pentru a identifica factorii de risc genetic care sunt intalniti la cele mai raspandite trei alergii, conform unui comunicat de presa.
Doctorul Manuel Ferreira de la Institutul de cercetare medicala QIMR Berghofer din Brisbane este cel care a condus studiul si care a spus faptul ca astmul, febra fanului si eczema sunt boli alergice care pot afecta diverse parti ale corpului, plamanii, nasul si pielea. Acest lucru este important de stiut deoarece ne indica genele specifice care cauzeza alergii atunci cand nu functioneaza corespunzator. Acest tip de informatii ne ajuta sa intelegem de ce apar alergiile si este posibil sa ne ofere noi indicii in legatura cu modul in care acestea ar putea sa fie prevenite ori chiar tratate.
S-au analizat genomurile a 360.838 de persoane si s-au identificat 136 de mutatii genetice considerate a reprezenta factori de risc pentru aparitia acestor probleme de sanatate.
Ferreira a mai indicat faptul ca persoanele care sunt ghinioniste si mostenesc acest factori de risc genetici de la parinti sunt predispuse la toate cele trei tipuri de alergii mentionate mai sus.
Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Adaptare dupa sursa: realitatea.net

Photo: Crosswalk.com

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!