Un nou tip de inselatorie care ti se poate intampla la hotel – poti fi jefuit fara sa iti dai seama

0

O noua inselatorie de care trebuie sa te feresti atunci cand calatoresti undeva. Este foarte usor sa cazi in plasa, motiv pentru care trebuie sa fii extrem de atent!

Este una dintre cele mai destepte inselatorii de care am auzit pana acum. Ajungi la hotel si te inregistrezi la receptie. De obicei, atunci cand iti faci check-in-ul, iti este cerut cardul de credit pentru o simpla verificare sau pentru a achita eventualele cheltuieli ulterioare. Cei de la hotel nu iti vor retine in nici un fel cardul. Tu mergi linistit in camera ta de hotel si te asezi confortabil. Toate bune si frumoase.

Hotelul primeste un apel, cerand sa vorbeasca cu o camera aleatorie (de exemplu camera 310, cea in care te aflii chiar tu in momentul acela). Telefonul suna in camera ta si tu raspunzi. Persoana de la capatul celalalt al firului iti va spune: “Suntem de la receptie. Atunci cand ati facut check in-ul, am dat peste o problema cu verificarea informatiilor de pe card. Va rugam sa recititi numarul inscris pe card si ultimele 3 cifre de pe spatele acestuia.”

Fara sa para nimic suspect, si din moment ce telefonul vine de la receptive, scoti cardul din buzunar si incepi sa dictezi cifrele. Dar in majoritatea cazurilor aceasta este o inselatorie, facuta de cineva din exteriorul hotelului. Ei a au cerut sa vorbeasca cu o camera aleatorie, iar apoi iti vor cere detaliile cardului tau de credit. Acestia sunt atat de profesionisti incat tu nici macar nu banuiesti ca nu vorbesti cu personalul de la receptie.

In cazul in care dai peste o astfel de situatie, spune-i persoanei de la telefon ca vei cobori imediat sa rezolvi orice fel de neintelegere care a aparut, apoi mergi la receptie si intreaba daca exista vreo problema cu verificarea informatiilor. Daca nu a existat nimic, anunta imediat managerul hotelului ca cineva a incercat sa iti fure informatiile personale si s-a dat drept personal autorizat al hotelului. Acesta este un caz real, intampinat de cineva caruia i-au fost furate datele personale!

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

 

Sursa: bestiestuff.com

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!