Secretul pe care multa lume isi doreste sa il afle, este detinut de catre Suedezi – cum poti sa te lasi de fumat

0

Conform unui studiu realizat mai recent cu referire la atitudinea europenilor fata de tutun, doar 5% din populatia Suediei fumeaza zilnic.

In acest studiu care face referire la atitudinea fata de  tutun a europenilor se prezinta procentul de fumatori a 28 de tari membre UE. In partea de sus a graficului se afla Bulgaria unde un procent de 36% al populatiei fumeaza zilnic, iar Grecia si Franta sunt foarte aproape, unde avem un procent de 35% respectiv 33%. Mai departe clasamentul continua cu Spania cu 26 de procente, Italia cu 24% si Germania cu 23%. La final de lista se afla Suedia, unde avem un procent de numai 5% al fumatorilor zilnici.

Cum au reusit suedezii sa renunte la fumat? Ei bine, se pare ca acestia au adoptat o strategie de “reducere a riscurilor” astfel ca au inlocuit in mare masura tigarile cu un produs care are capacitatea de a furniza consumatorilor atat nicotina cat si tutun, insa nu creste riscurile de deces care se datoreaza acestui viciu. Acest produs poarta denumirea de “snus” si consta in niste pungi de tutun umed pe care utilizatorii le pun sub buza superioara.

Acesta este un obicei care dateaza inca de la inceputul secolului al XVIII-lea pana in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, moment in care tigarile au devenit populare. In Suedia, fumatul a atins punctul culminant in anul 1980, moment in care 34% din populatie fuma zilnic.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Adaptare dupa sursa: realitatea.net

Photo: Get Holistic Health

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!