Cu siguranta nu stiai aceste lucruri despre castraveti si hipertensiune – ii vei consuma in fiecare zi

Cu toate ca nu multa lume indrageste castravetii, acestia au numeroase beneficii pentru sanatatea noastra.

Sunt un protector eficient al oaselor – conform unei cercetari aparute in publicatia Nutrition, se arata faptul ca un aport insemnat de vitamina K, reduce considerabil riscul de a face o fractura. Ba mai mult, lucreaza impreuna cu vitamina D in scopul de a mari densitatea osoasa si de a echilibra nivelul calciului in oase.

Protejeaza inima datorita capacitatii de a reduce hipertensiunea arteriala. Datorita continutului ridicat de potasiu, castravetii au un efect protector pentru inima. Persoanele care includ in dieta o varietate de legume si fructe care sunt bogate in potasiu prezinta un risc mult mai mic de afectiuni cardiace. Ba mai mult. Conform Asociatiei Americane a Inimii, persoanele care consuma 4069 mg de potasiu zilnic isi reduc cu aproximativ 50% riscul de boli de inima, spre deosebire de cei care consuma 1793mg de potasiu zilnic.

Castravetii de asemenea sunt buni pentru sanatatea creierului, datorita continutului de fisetina, un flavonoid care are rol in protejarea celulelor nervoase, imbunatatind memoria si scanzand considerabil riscul de a dezvolta Alzheimer, conform unui alt studiu.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Adaptare dupa sursa: realitatea.net

Photo: Collective Evolution