Una din patru persoane au pietre la amigdale – Cum putem scapa de ele

0

Piatra la amigdale apare, de obicei, dupa amigdalita frecventa sau daca pur si simplu aveti amigdale prea mari cu multe cratere. In timpul unui trest in care 150 de persoane au fost supuse la imgasitica prin rezonanta magnetica la cap, aproximativ 24% au prezentat semne de pietre in zona amigdalelor.

Exista si o dezbatere despre modul in care acestea se formeaza, dar un lucru este sigur – celulele moarte, mucusul din gura si bucatile de alimente se blocheaza in zona cervicala pe amigdale si se intaresc sau se “calcifiaza” intr-o masa omogena.

Majoritatea oamenilor nu stiu ca ei au de fapt pietre in amigdale. Dar cand acestea sunt mari, pot provoca dureri in gat, durere in urechi si respiratie urat mirositoare datorita bacteriilor si a altori microbi care se vor infrupta din globurile de materie organica si vor elibera produse de sulf care provoaca respiratie urat mirositoare. De aceea trebuie sa avem mereu grija, fiindca respiratia urat mirositoare poate aparea si atunci cand avem o sanatate orala perfecta. Nu trebuie sa neglijam acest aspect al pietrelor pe amigdale in niciun caz.

Daca aveti pietre pe amigdale si simtiti ca va deranjeaza, majoritatea oamenilor care au intampinat aceste probleme recomanda gargara cu apa sarata sau alte tipuri de apa de gura. In cazul in care va confruntati cu un caz mai sever, nu ezitati sa vizitati un medic specialist.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

 

Sursa: healthylifeidea.com

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!