Trebuie sau nu sa luam multivitamine?

0

Organismul nostru are nevoie de multe vitamine si minerale diferite pentru a functiona corect. Vitaminele si mineralele ne ofera, de asemenea, protectie impotriva unei serii de afectiuni, inclusiv a bolilor de inima si a unor cancere, cum ar fi cancerul de colon si de col uterin.

Vestea buna este ca putem obtine majoritatea vitaminelor si mineralelor de care corpul nostru are nevoie zilnic prin alegerea alimentelor potrivite si prin consumarea unei mari varietati din acestea. Cu toate acestea, multi oameni iau multivitamine zilnic ca si o polita de asigurari – doar pentru a fi siguri ca isi iau doza zilnica de vitamine si minerale.

Doza zilnica de vitamine: nevoile noastre se schimba odata cu varsta

Suplimentele de vitamine pot fi deosebit de importante in anumite etape ale vietii noastre. De exemplu, femeile in anii de fertilitate pot beneficia de acid folic, care scade riscul aparietiei unor defecte de nastere. O femeie gravida are nevoie de multivitamine, incepand cu primul trimestru, pentru a se asigura ca cel mic are parte de o nutritie adecvata. Femeile active si mai in varsta pot beneficia de un plus de calciu, care le poate ajuta la prevenirea deteriorarii oaselor si a fracturilor. Vegetarienii pot de asemenea beneficia de un supliment de calciu, fier, zinc si a vitaminelor B12 si D.

Are importanta in ce parte a zilei luam multivitaminele? Nu prea, spune Stephen Bickston, MD, profesor de medicina interna si director la Inflammatory Bowel Disease Center in Virginia Commonwealth University Health Center. Cu toate acestea, el spune ca anumite persoane considera util faptul ca iau aceste multivitamine la aceeasi ora in fiecare zi. Devine parte din rutina, si astfel este mai putin probabil sa uite. De asemenea, unii oameni simt ca daca isi iau vitaminele impreuna cu alimente, este mai putin probabil sa provoace suprarari ale stomacului.

“Recomand adesea ca oamenii sa ia o vitamina masticabila”, spune Dr. Brickston, “pentru ca par a fi mai tolerate, chiar si in cazul persoanelor care sufera de afectiuni digestive grave”.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

 

Sursa: everydayhealth.com

Photo: Consumer Reports

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!