Cum poti sa stii ce se afla de fapt in sticla de apa pe care o bei – raspunsul il gasesti pe sticla

0

Polemica cu privire la cat de sigur este sa bem apa imbuteliata este inca in curs de dezbatere si in timp ce unii sustin ca nu exista niciun pericol, altii sustin cu tarie contrariul. Daca aveti indoieli in legatura cu aceasta, noi va vom ajuta sa gasiti marcajul din partea inferioara a sticlei. Da, in partea de jos a sticlei exista un marcaj care arata ce fel de plastic a fost utilizat in dezvoltare. Probabil le-ai observat, dar nu stiai cat de importante sunt. Este un simplu triungi in care sunt 3 sau 4 litere.

In cazul in care pe partea de jos a sticlei, se afla un triunghi cu literele PET (sau PETE), aruncati-l la cosul de gunoi. Este un tip de material plastic suspectat de eliberarea de agenti cancerigeni si de eliberarea de substante periculoase, precum si substanta EPA, care poate intrerupe echilibrul hormonilor.

Daca gasiti in partea de jos a sticlei scris PVC sau 3V, faceti acelasi lucru ca si cu PET-ul.

Daca sunteti in cautarea unui ambalaj sigur, cautati sticlele cu marcajul PP, deoarece acesta este un material plastic despre care se crede ca nu elibereaza compusi periculosi. Produsele din plastic PP sunt de obicei transparente sau albe si sunt utilizate in mod obisnuit pentru ambalarea iaurturilor, a sucurilor si a siropurilor.

In ceea ce priveste securitatea, plasticul HDPE este considera a fi cel mai sigur, dar din acest material nu se produc sticle de plastic, numai sacose de cumparaturi.

Evitati paharele de plastic de unica folosinta (de la aparatele de cafea), deoarece sunt fabricate din plastic PS care elibereaza compusul toxic numit stiren.

Cel mai prost plastic pentru alimente este PC-ul, deoarece contine BPA, un disruptor endocrin. Deseori acesta este folosit in sticlele sportive sau in recipientele pentru mancare.

Deci, atunci cand sunteti in cautarea unui plastic mai putin toxic, cautati HDPE si PP. Evitati ambalajele PETE, PVC, PS si PC.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

 

Sursa: healthylifeidea.com

Photo: BrightSide

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!