Consumul de bauturi carbogazoase poate provoca probleme serioase de sanatate

0

O femeie in varsta de 31 de ani din Monaco a fost spitalizata de urgenta deoarece a inceput sa aiba ameteli puternice si sa lesine. De asemenea, aceasta a mai suferit si de aritmie cardiaca, o conditie in care bataile inimii sunt neregulate. Doctorii au examinat-o si au descoperit ca ea avea un nivel foarte scazut de potasiu, lucru care poate fi fatal in anumite cazuri.

Femeia nu avuse antecedente in familie de probleme cu inima sau hormonii, dar aceasta a spus doctorilor ca de la varsta de 15 ani nu mai bause apa. Singurele lichide pe care le consuma erau sucurile (in special cola). Ea consuma aproximativ 2L de cola zilnic.

Efectele periculoase ale consumului de cola

Femeia a suferit urmatoarele efecte negative dupa ce a evitat sa bea apa timp de 16 ani:

  • Nivel nesigur de potasiu: Potrivit doctorilor, aceasta avea 2.4 mmol/L de potasiu in sange, lucru foarte periculos pentru o femeie de varsta ei.
  • Lesin: Femeia a suferit de asemenea si de ameteli severe si lesin.
  • Aritmie: Cand i-au fost examinate bataile inimii, ea a aflat ca avea un interval crescut al valorilor Q si T, ceea ce denota aritmie cardiaca severa. Din fericire, ea a ajuns la spital inainte ca aritmie sa ii poata lua viata.

Dupa ce a reusit sa se abtina de la bauturile carbogazoase pentru numai o saptamana, nivelul de potasiu din sange si activitatea inimii au revenit la normal.

“Unul din mesajele cardiologilor este ca trebuie sa fim constienti intre conexiunea dintre consumul de cola si scaderea nivelului de potasiu”, a spus Dr. Naima Zarqane, de la Princess Grace Hospital Center din Monaco. Dupa studierea unor cazuri similare, cercetatorii au gasit sase rapoarte de consum excesiv de cola care au fost legate de probleme medicale dificile, inclusiv probleme cu ritmul cardiac.

 

Sursa: healthylifeidea.com

Photo. Wise Bread

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!