Al 3-lea Razboi Mondial: SUA, Japonia si Coreea de Sud se pregatesc pentru “atacul nord-coreean”! China nu spune multe

0

SUA, Japonia si Coreea de Sud au inceput un exercitiu de formare pe durata a doua zile pentru a-si pregati militarii ca raspuns la amenintarile nucleare si rachetele Coreei de Nord.

Exercitiul se desfasoara intre aliatii din apropierea granitei statului necinstit, in apele din Japonia si Coreea de Sud. Un acord de securitate de anul trecut a inregistrat exercitii similare timp de cateva luni. Masura este urmata de un avertisment din partea Japoniei ca amenintarea reprezentata de Kim Jong Un este “critica si iminenta”.

Ministerul apararii japonez, Itsunori Onodera, a cerut actiuni din partea Statelor Unite si Coreei de Sud, deoarece a facut ieri avertismentul. Declaratia prudenta a domnului Onodera vine in contradictie cu vorbele calme ale omologului sau american, James Mattis. Ministrul japonez a spus: “Amenintarea Coreei de Nord a crescut la un nivel fara precedent, critic si iminent. Prin urmare, trebuie sa luam decizii calibrate pentru a raspunde la acest nivel de amenintare”.

Generalul Mattis si Onodera au fost alaturi de ministrul sud-coreean al apararii, Song Young-Moo, la o intalnire a ministrilor de aparare in Filipine. Domnul Song a spus: “Comportamentul provocator al Coreei de Nord se inrauteste tot mai tare”. Generalul Mattis a declarat ca testele de la Pyongyang “ameninta securitatea regionala si globala”. Tarile s-au angajat sa faca exercitii aviatice comune la aceste discutii. “Cei trei ministrii au apreciat eforturile colective de a extinde schimbul de informatii privind amenintarile nucleare si rachetele din Coreea de Nord si de a spori capacitatile de reactie, inclusiv executarea mai multor misiuni combinate de zbor cu avioane americane de bombardament.”

“Au reafirmat ca cele trei natiuni sunt angajate sa intensifice cooperarea in domeniul apararii si sa mentina o ordine bazata pe reguli. In consecinta, ministrii s-au angajat sa ia masurile necesare pentru a-si consolida capacitatea de a imbunatati schimbul de informatii si de a intari raspunsul la amenintarile nord-coreene.”

 

Sursa: express.co.uk

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!