Ce contin cerealele pe care le mananci de fapt la micul-dejun – Oare le vei mai consuma?

0

Cerealele rafinate pe care le gasim pe rafturile din supermarketuri nu sunt nimic altceva decat o bomba nesanatoasa, in special pentru copii. Medicii ne recomanda sa alegem la schimbul acestora cereale integrale.

Un studiu a descoperit faptul ca in cazul a 62% din produsele analizate s-au identificat arome artificiale si numai la 38% dintre produsele care au fost analizate s-au folosit cereale integrale. Ba mai mult, acest studiu a identificat un nivel ridicat de zahar adaugat in cerealele pentru copii.

In cazul a 81% dintre produsele analizate, cantitatea de zahar care a fost declarata de catre producatori a depasit cantitatea de 15 grame per 100 grame de produs, astfel ca s-a incalcat recomandarea din Ordinul nr. 1563/2008 pentru aprobarea Listei alimentelor nerecomandate prescolarilor si scolarilor.

Cerealele rafinate care sunt consumate la micul dejun sunt numai amestecuri de fainuri rafinate uleiuri vegetale exotice, minerale si vitamine sintetice, arome artificiale, aditivi alimentari si zahar in exces sub mai multe forme, care sunt transformate intr-o pasta de cereale care la temperaturi inalte a fost transformata prin procesul de extrudare in diferite forme cat mai atragatoare pentru micii consumatori, conform opiniei specialistiilor.

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Adaptare dupa sursa: realitatea.net

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!