Greseala pe care mai toata lumea o face – rezultatul este un apartament mai rece si o factura mai mare

0

Incepand deja cu luna octombrie oamenii incep sa faca caldura in caminele lor, pana prin luna martie sau aprilie. Acest eveniment coincide cu trecerea la ora de iarna, cu scaderea temperaturilor dar mai ales cu un cuantum ridicat al facturilor de caldura. 70% din intreaga energie consumata intr-o locuinta o reprezinta incalzirea locuintei. Astfel, prin reducerea acesteia, nu doar factura are sa scada ci si emisiile de carbon.

Mai jos am pregatit 5 metode prin care poti sa iti micsorezi factura:

  1. Foloseste draperiile: inlatura draperiile si lasa razele soarelui sa patrunda in locuinta ta, insa atunci cand se insereaza trage-le inapoi, deoarece draperiile vor actiona precum un strat izolant.
  2. Foloseste cronometrele centralei electrice: conform membriilor Centrului de Energie Sustenabila din Marea Britanie sustin ca programarea centralei in scopul de a porni putin mai devreme decat de obicei, spre exemplu cu 30 de minute mai devreme decat ar urma sa te trezesti insa pe o temperatura mai mica, reprezinta un aspect mult mai avantajos decat daca centrala incepe sa functioneze cand te trezesti pe o temperatura mai ridicata, deoarece centrala astfel functioneaza la o viteza constanta.
  3. Muta canapeaua: probabil ca este placut sa ai canapeaua pozitionata langa calorifer insa aceasta absoarbe caldura care ar fi putut incalzi intreaga camera.
  4. Perfectioneaza izolatiile: atunci cand locuinta se incalzeste 25% se elimina prin acoperis. Prin izolare de 25 de cm in interiorul podului acest lucru se poate evita. Ba mai mult, caldura se pierde si prin pereti, deci printr-o izolatie mai buna vei avea de castigat in momentul in care vor sosi facturile.
  5. Izoleaza sursele de caldura: in cazul in care ai un rezervor de apa calda, asigura-te ca este perfect izolat. In acest fel vei pastra apa calda mai mult timp si vei reduce costurile pentru incalzire.

 

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Adaptare dupa sursa: realitatea.net

Photo: Greatist

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!