Ce au descoperit scafandrii pe fundul acestui lac deosebit

0

Qiandao sau Lacul celor 1000 de insule este un lac artificial care are o apa deosebit de limpede si se afla in China. Acesta a fost creat in anul 1959 in timpul constructiei unei centrale hidroelectrice.

Denumirea acestui lac este una destul de justificata deoarece in locul respectiv se afla nu mai putin de 1078 de insule incredibil de frumoase. 81% din suprafata acestora este acoperita de paduri.

In aceste paduri se regasesc locuintele a aproximativ 60 de specii de animale si 90 de specii de pasari. Acest lac cu apa cristalina a aparut datorita interventiei umane, formandu-se la mijlocul secolului trecut, in momentul in care albia raului a fost blocata in procesul de construire a unei centrale hidroelectrice. Aceasta urma sa fie prima centrala hidroelectrica din tara.

Universul de la suprafata este unul concurat de cel care se afla in adancuri. In anul 2002 a avut loc un eveniment surprinzator care a adus acestui lac Qiandao si mai multa faima. Pe fundul acestuia s-au descoperit simultan doua orase antice. Conform cercetatorilor ruinele respective sunt acolo de 1800 de ani.

Cele doua orase antice poarta denumirea de Shi Cheng si He Cheng si erau situate in regiunea respectiva in epoca Dinastiei Estice Han, iar odata cu crearea rezervorului au ajuns sub apa.

Cercetatorii s-au scufundat la fundul lacului in repetate randuri pentru a studia acele constructii antice, care se pare ca s-au pastrat foarte bine.

Adaptare dupa sursa: realitatea.net

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!