Motivul pentru care ar trebui sa consumi aceasta leguma, inca de astazi – ce benficii are asupra sanatatii organismului nostru poti afla in acest articol

Sfecla rosie este o leguma cu un continut ridicat de vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, potasiu si antioxidanti. In articolul acesta iti vom dezvalui efectele pozitive pe care aceasta le are asupra sanatatii tale dar si care este parerea cercetatorilor despre ea.

Atunci cand consumi un pahar de 250ml de suc de sfecla rosie zilnic, vei scadea considerabil tensiunea arteriala, astfel ca este un bun leac pentru cei care sufera de hipertensiune.

Ba mai mult, conform cercetatorilor, sfecla rosie ar putea sa reduca cu 10 procente decesele care sunt cauzate de boli cardiovasculare.

Sucul de sfecla rosie ajuta de asemenea la rezistenta fizica a organismului in fata efortului, astfel ca oamenii isi pot prelungi programul de exercitii fizice prin consumul de suc de sfecla rosie.

Un alt lucru important despre sfecla rosie si sucul rezultat din aceasta este faptul ca stimuleaza creierul si impiedica aparitia dementei.

Conform doctorulzilei.ro, betacianina, ingredientul din sfecla rosie care ofera acestei legume culoarea rosie, este un oxidant foarte puternic care are chiar proprietatea de a preveni imbolnavirea de cancer. Tu ce mai astepti? Ai putea sa introduci inca de astazi sucul de sfecla rosie in alimentatia de zi cu zi, astfel ca nu vei avea doar de castigat!

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Adaptare dupa sursa: realitatea.net

Foto: Doar Natural