Cum sa scoti mirosul neplacut din dulapul cu haine

Indiferent de dimensiunile pe care le are, materialul din care este confectionat sau numarul de sertare disponibile, dulapul are un rol precis si nu lipseste din niciun dormitor. Totusi, el se transforma uneori si intr-un loc propice pentru dezvoltarea diferitelor bacterii, lucru datorat umiditatii si a depozitarii necorespunzatoare a hainelor.

Umiditatea apare, de cele mai multe ori, in spatii inchise, care nu sunt aerisite suficient. Acest lucru se aplica si in cazul dulapurilor, acolo unde aerul proaspat patrunde mult mai greu.

Cu toate ca pare greu de crezut, chiar si cele mai curate si ordonate dulapuri se pot transforma in gazde pentru diferite tipuri de mucegai. Acesta are tendinta de a se dezvolta rapid in medii cu umiditate ridicata, astfel ca este necesara o singura ”greseala” si intreaga ta colectie de haine va avea de suferit. Chiar daca nu este intotdeauna vizibil, mucegaiul din dulap poate fi depistat rapid in momentul in care articolele vestimentare incep sa capete un miros neplacut, desi au fost spalate recent.
Pe langa umiditate, pe lista ”inamicilor” care iti pot distruge garderoba se mai inscriu si fumul de tigara, posibilele haine murdare, ratacite prin capatul vreunui sertar sau, de ce nu, cate un animal curios, care s-a gandit sa-ti cerceteze colectia de articole vestimentare. Din fericire, pentru orice problema casnica exista o solutie rapida si deloc costisitoare.

Rezolva problema inainte sa apara! In general, mirosurile neplacute si umiditatea sunt determinate de hainele care au fost depozitate inainte de a fi uscate complet. Astfel, daca vrei sa scapi de orice fel de risc, tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca rufele nu mai sunt deloc umede, atunci cand le asezi in dulap. Pentru a te asigura de acest lucru, cel mai indicat este sa le lasi cel putin o zi la uscat, iar daca duci lipsa de spatiu, un uscator de rufe pliabil o sa-ti fie de mare ajutor.
Aeriseste ori de cate ori ai ocazia! Dormitorul are nevoie zilnic de o portie de aer proaspat, iar acest lucru este valabil si pentru dulap. Tot ce trebuie sa faci este sa lasi usile larg deschise, pentru cateva minute, iar riscul aparitiei umezelii si a mirosurilor neplacute va fi inlaturat. Acest lucru este valabil si in cazul incaltarilor, pe care este recomandat sa le lasi putin pe balcon inainte de a le depozita in spatiul lor special.
Odorizantul economic va schimba atmosfera! In cazul in care vrei sa inlaturi mirosul neplacut, dar nu ai bugetul necesar pentru a face o investitie in produse speciale, sapunul solid te va scapa, pentru moment, de aerul inchis din dulap. Alege aroma favorita si plaseaza strategic, in mai multe zone ale dulapului, doua sau trei astfel de produse cosmetice.

Transforma otetul din vin alb in arma ta secreta! Orice fel de miros, inclusiv cel lasat de fumul de tagara, poate fi inlaturat cu putin otet. Prepara o solutie dintr-o jumatate de cana de otet de vin alb si cinci litri de apa si sterge cu grija intreg dulapul. Nu te ingrijora in privinta mirosului pregnant al otetului, deoarece se va evapora rapid, lasand in loc un aer proaspat.
Situatiile disperate cer masuri disperate! Clorul este folosit pentru albirea rufelor, dar actioneaza prompt si in cazul umezelii si a mirosurilor nedorite. Intr-un recipient incapator, dilueaza doua masuri de clor intr-o jumatate de litru de apa calda. Aseaza in dulap vasul, fara sa-l acoperi, si lasa solutia sa actioneze peste noapte. Metoda este foarte eficienta, astfel ca inclusiv urmele lasate de rozatoare vor fi indepartate.
Puterea naturii iti va salva dulapul! Daca esti in cautarea unui odorizant 100% natural, afla ca exista mai multe optiuni dintre care poti alege. Otetul de mere, praful de copt si boabele de cafea sunt cele mai rapide odorizante naturale, care iti vor face dulapul proaspat si curat. Tot ce ai de facut este sa alegi unul dintre aceste trei produse, sa il asezi intr-un bol descoperit si sa-l lasi in dulap peste noapte. Simplu, rapid si eficient!

sursa: tv happy
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

via: wow.bzi.ro

Photo: Hunker