Tehnici utile in bucatarie – modalitatea prin care se fileteaza si se serveste un peste

0

Un peste la gratar, care este servit intreg, este o adevaratata desfatare pentru simturi. Desigur, acesta se poate desface in fileuri fara a face prea multa mizerie sau fara a fi necesar sa arunci prea multa carne. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa urmezi cativa pasi simpli, pentru a iti impresiona oaspetii cu prima ocazie:

Pasii de urmat:

  1. Este nevoie de un cutit cu lama subtire, ascutita si flexibila, cu care vei face o taietura la cap, langa inotatoare, pana atingi sira, iar alta deasupra cozii. Se taie apoi pestele incepand de la cap spre coada, urmarind sira. Aceasta miscare trebuie sa imbine fermitatea cu finetea. Cu mana libera sau cu ajutorul unei spatule desprinzi usor fileul.
  2. Acum pornim invers, de la coada spre cap. Coada se prinde cu o mana si se trage incet in sus, avand mare grija sa nu ramana bucati de carne prinse de os. Te poti folosi de varful cutitului in scopul de a apasa usor carnea de la baza. Sirea spinarii, odata ce este desfacuta, se inlatura cu tot cu coada si cap.
  3. Folosindu-te de varful cutitului, sau chiar si de o penseta de bucatarie, poti scoate eventualele oase care au ramas, cu o miscare dinspre interior spre exterior, dupa care se serveste.

 

Speram ca acest articol sa va fie util si sa-l impartasiti cu prietenii si cu familia dumneavoastra!

Adaptare dupa sursa: feellikecooking.ro

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!